ATT BYGGA EN MATKÄLLARE

Jag har alltid drömt om att en riktigt matkällare där jag kan förvara potatis, rotfrukter och viner mm. Nu är tanken att vi ska bygga en matkällare. Källaren på bilden ovan ser inte ut som den källare jag tänkt mig utan är mer av typen skräckfilms- och psykopatkällare… och ännu värre var det när man gick ner i den… Vi har dock gjort och gör vad vi kan för att råda bot på den saken. :-)) Vi har rivit och vi har rensat… och så har vi rensat lite till… och lite till…
Vi ska gjuta ett källartak och därför har vi (läs Thomas med vänner) byggt gjutformar i trä till källaren.

Om en vecka är det dags för gjutning och jag är mycket spänd på resultatet!

18 thoughts on “ATT BYGGA EN MATKÄLLARE

 1. Håller med Visa – mycket spännande och kul att ni tar er tid/resusrer att göra ett välvt tak!! Håll oss uppdaterade gärna med lite detaljer om gjutningen (armering med mera)

  kh/rolf

 2. Ni har väl lagt ner en hel del timmar på att bara rensa skräp kan jag tänka mig! Roligt att se att ni kommit en bit på väg. Det kommer bli jättefint!

  Kram Sanna

 3. Så spennende, en gård fra 1860-tallet!
  Ser ut som et flott sted,vakre stenvegger.
  Masse arbeid,men om en ser langsiktig på det blir det nok helt utrolig flott:)
  Synes det er så flott at det er noen som tar vare på slike fine steder.
  Ønsker dere masse lykke til!

 4. Men så duktig din Thomas och hans vänner är! Jag kan gissa att det blir ett starkare tak om det är välvt, och så mycket finare! Tänk vilken fin matkällare ni kommer att få. Jag skulle gärna vilja se hela proceduren – om det är möjligt.
  Undrar hur många kilo/ton skräp ni burit ut ur huset!?
  Hälsningar från en impad Cia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *