GAMLA FÖNSTER

Projektet med gården är i full gång. Taket ska tätas innan vintern och takutsprången ska bli färdiga. Förra helgen städade vi i stallet och på gårdsplanen.
  

Sen var det det där med fönster… De gamla fönsterna är i för dåligt skicka för att behålla så vi kommer beställa nya specialtillverkade fönster. Vi har varit i kontakt med en fönstertillverkare på Österlen och det lutar åt att det blir denne som får ta sig an projektet. Tanken är att vi ska ha fönster som är snarlika de som sitter på vår ovanvåning och som vi tror är orginal från när huset byggdes. De på nedanvåningen är ju insatta senare… Nedan kommer bilder som vi skickat till fönstertillverkaren för att han ska få sig en bild av vad vi är ute efter.

14 thoughts on “GAMLA FÖNSTER

 1. Vackert, och vilka fönsterhakar.
  Jag säger som Anneli, bilderna på fönstret är så vackert och vemodigt på på samma gång.
  Kommer ni att använda de gamla takpannorna sedan?
  Det känns som om huset är i trygga händer nu. Vilken gård alltså!
  Och vilket jobb ni gör, det här är spännande att få vara med om/följa.
  Varm kram
  /Cia

 2. Hej Linda!

  Underbara bilder! För även om det är gammalt och slitet och behöver bytas finns ju känslan där. Känslan av liv som har levts i det där huset. Vi bor ju själva i ett gammalt hus från slutet av 1600-talet och även om jag i mina svaga stunder skulle önska mig ett lättstädat nybyggt hus vet jag att jag aldrig vill bo någon annanstans än just i detta hus fyllt med så mycket själ, liv och historia.

  Lycka till med era fönster och ha en riktigt fin helg!

  Kram Lotta

 3. hittade hit via kråkanslottet&krusidullerna och känner att jag måste måste skriva ett stort lycka till med er resa..fantastiskt hus..ska bli så roligt att få följa..

  nigörenkulturgärning;)
  Vida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *