GJUTNING AV KÄLLARTAK

Tack för alla fina kommentarer om vårt blivande badrum. Tyvärr kan vi inte skryta med en valvad ingång till badrummet. Valvet ovanför dörren är till för att teglet inte ska trilla ner och förr murade man så innan armeringsjärn användes. De gamla dörröppningarna i huset har samma konstruktion. Nästa steg är att montera en dörr för att muraren ska kunna lägga tegel mellan karmen och valvet och därefter putsa väggen. Ingången till duschen kommer dock fortsätta att vara valvad. :-)

Nu över till ”projekt gjutning av källartak”…

Vi har börjat klä formen till källartaket med råspånt.

Här har ni nedgången till källaren. I rektangelns högra ände kommer en dörr monteras och trappan till källaren börja.

9 thoughts on “GJUTNING AV KÄLLARTAK

 1. Bra att du förklarade konstruktionen av valven. Ibland tror man att saker och ting enbart byggdes för att det var snyggt, när det oftast fanns ett tänk bakom istället.

  Får erkänna att jag inte riktigt hänger med och ”ser” källaren/rummet. Vad blir det för rum ovanför? Är inte så bekant med gjutformar heller. Jag antar att ni gjuter ovanpå för att få den välvda takformen och sen plockar bort formen när det brännt klart..? Vad händer med de små fönstren längst ner..?

  Ja, det ger ju sig så småningom men jag kan ju inte låta bli att fundera :)

  Kram Sanna

 2. Så glad jag blir att få se hur taket blir till! Så har jag lärt mig något nytt om valv ovanför dörrar….min första tanke var hur mycket extra arbete det måste bli att forma både karm och dörr till välvda dörröppningar. Men nu vet jag!
  Till duschen kanske ni inte behöver någon dörr?
  Ha det gott,
  /Cia

 3. Vilket jobb ni gör , jag är djupt inponerad !! Hur vet ni exakt hur ni ska gå tillväga ?? är ni självlärda eller jobbar ni med byggnadsvård ?
  Kramar // Susanne ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *