LAGNING OCH PUTSNING AV VÅRT GAMLA HUS

Muraren arbetar på för fullt på huset. Han lagar och han putsar… och så lagar han och putsar lite till…

 
Han har även påbörjat uppbyggnaden av en av de två skorstenarna som ursprungligen fanns i huset. Den rasade helt under rivningen av taket. Skorstenen som tillhör bakugnen (till höger på bilden nedan) står fortfarande kvar även om den är både sprucken och sned.

16 thoughts on “LAGNING OCH PUTSNING AV VÅRT GAMLA HUS

 1. Duktiga hantverkare är guld värda!
  Tänk, jag tycker så mycket om lukten av murbruk. Jag kommer ihåg att under graviditeten tillbringade jag mycket tid i källaren bara för att få känna lukten, kalkbrist kanske?
  Ska ni mura upp en ny bakugn också, eller går den att reparera?
  Tack fina du för varma kommentarer,
  /Cia

 2. Oj vad spännande ni håller på att renovera, från grunden ordentligt!
  Tänk vad snyggt det kommer att bli och vilken prägel ni sätter.
  Ett stort lycka till,
  Sussi på Stolpås

 3. Åååå det er bare såfantastisk å følge med på det utrolige arbeidet dere legger ned i huset….dere får litt av en belønning når det er ferdig.Skulle fått en tv-kanal til å sponse dere og filme prosessen,det hadde jeg elsket å fulgt med på:)))
  Godt vi har denne bloggen!
  Toveklem:)

 4. Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!
  Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset!
  Nu är det verkligen dags, att träffas, skratta, luncha, fika och bara njuta av livet och trevligt sällskap- Japp, det är ju en bloggträff som jag talar om så klart! Jag och Ingela har velat haft en i flera år men inte riktigt fått tummen ur (usch gillar inte det uttrycket egentligen, men ni hajar vad jag menar.) Föranmälan ska göras till vitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god lunch kycklingssallad, kaffe/te, dryck och kaka. Kostnad 135:-
  Vi håller stängt för oss på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på vår hemsida http://www.levvackert.se

 5. Vilken kul jobb för en murare ändå, att få göra det med gamla metoder från grunden. Så vacker formen för källartaket är! som ett konstverk… Det kommer bli ett härligt hus i en vacker bygd.

 6. God natt !

  Så kul att gitta hitvtill din fina blogg.
  Det verkar som ni också har en hel del att bita i
  där hemma…;)
  Vad fint det blir med det nymurade.
  Nu ska jag kika vidare hos dig.

  Vi bor sjölv i ett gammal gård 😉

  Sov gott ! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *